24. ledna 2017

Zimní „závody“ 2017

Po úspěchu posledního slanění na podzim loňského roku jsme se rozhodli v podobných akcích pokračovat i nadále. Tentokrát jsme si zorganizovali malou ukázku toho, jak to chodí v Jeseníkách přes zimní sezonu, protože zima u STANu je pro instruktory náročné, ale krásné období. To, že stát celý den na svahu a pak ještě běžet na večerní program není jen tak, si mohli o víkendu 20.-22. ledna vyzkoušet STAŇáci, kteří dělají instruktora nebo táborového vedoucího převážně v létě.



Termín: 20.-22.1.2017
Počet STAŇáků: 30
Úkol: Seznámení se zimní sezónou, zkusit kite, sněžnice, snowblade, večerní program a zadovádět si na svahu
Akce byla téměř celá financovaná organizací STAN a všichni ji připravovali bez nároku na jakoukoli odměnu


Nezafouká a nezafouká

Ne vždy všechno vyjde tak, jak by člověk chtěl a občas se objeví nějaká komplikace. V našem případě přišla hned ze startu akce, kdy jsme chtěli provětrat snowkite, bohužel nezadařilo se. Celý týden fučelo jak blázen, chvílemi i 20m/s, ale když bylo třeba, tak se nehnul ani lístek... Vzali jsme tedy místo kitu sněžnice a vydali jsme se s nimi pochodovat do hlubokého sněhu za Orientku. Zjistili jsme, že člověk bez sněžnic je možná o něco rychlejší, ale namaká se tedy podstatně víc. Co myslíte, kdo tedy doběhne dál? My málem doběhli se srdcem až v krku - je to docela náročná aktivita.

Kdo dá víc kousků oblečení?

Pro zimní sezónu jsou typické večerní programy, takže co tak si něco zkusit? Výběr padl na oblíbené "cibuláče". Skupinky instruktorů soutěžily, kdo svého obětního beránka navleče do co možno nejvíc oblečení. Vznikly nám velice podařené módní kousky a počty vrstev byly hodně těsné. Vítězný tým dal téměř 70 kusů oblečení! Času ale není nazbyt, proto honem na večeři a razíme na večerní lyžování, abychom se trošku rozjezdili a okoukli jak to komu jede...

Jezdím, jezdíš, jezdíme

V sobotu byl plán jasný - dopoledne razíme na svah, odpoledne taky a aby toho nebylo málo, tak i večer. Na svahu se dělíme na lyžaře a snowboardisty, na pokročilé a začátečníky. Každá skupina má svůj vlastní program. Úkol začátečníků je, aby se za opravdu krátkou dobu naučili co nejvíc. Jsou to ale šikulové, protože ještě dopoledne vyjeli všichni vlek a odpoledne zvládli někteří i krásné obloučky. Pro pokročilé byla připravena různá cvičení, které děti baví, ale zároveň je i něčemu naučí. Zkoušíme opakovačku, lidský slalom, jízdu v hlubokém sněhu, skoky, jízdu ve dvojicích i ve skupinách. Lyžaři se trápí s hůlkami, snowboardisti s carvingem.

Odpoledne lyžaři zkouší malé lyže - snowblade. Pak stavíme slalom a měříme si své síly v "závodě". Někteří ho přeletí jak dělová koule, jiní se sbírají ze země, protože terén není ideální. Nebylo však důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Po dřívější večeři se - kdo ještě může balí a razíme na večerní lyžování na Kopřivnou, kde jsme se snažili toho co nejvíce najezdit na večerním lyžování. Program byl opět nabitý a v neděli odcházeli všichni značně znavení, ale zcela spokojení.

Díky všem, kteří se podíleli na organizaci i těm, kdo se zúčastnili, protože právě díky vám vše dopadlo na výbornou. Jedno veliké DĚKUJI patří vedení firmy STAN, které umožnilo celou akci zorganizovat a finančně ji podpořilo. Už se těšíme na další podobné setkání!!! :)



Podívejte se jak vypadala minulá STAŇácká akce - Poslední slanění na podzim 2016 nebo si přečtěte o naši expedici do Banátu, kam jsme se podívali také díky STANu.


Galerie fotografií:

DSC_8417.JPGDSC_8421.JPGDSC_8466.JPG
DSC_8473.JPGDSC_8476.JPGDSC_8481.JPG
DSC_8495.JPGDSC_8516.JPGDSC_8519.JPG
DSC_8521.JPGDSC_8529.JPGDSC_8562.JPG
DSC_8564.JPGDSC_8567.JPGDSC_8573.JPG
DSC_8577.JPGDSC_8578.JPGDSC_8583.JPG
DSC_8586.JPGDSC_8589.JPGDSC_8595.JPG
DSC_8621.JPGDSC_8654.JPGDSC_8699.JPG
DSC_8719.JPGDSC_8733.JPGDSC_8742.JPG
 
 
CZčesky | DEdeutsch | ENenglish
© 2006 - 2024 Special Team For Adventure In Nature | Vyrobilo Vergilio