25. května 2012

Expedice Watzmann 2012

Pro letošní rok jsme pro všechny dospělé nachystali jednu extra vypečenou expedici. A proč vypečenou? Protože se nejedná o nějaký turistický zájezd, jedná se o 100% prožitou akci, plnou nejen fyzické námahy, ale i relaxace a poznávání, z této expedice si kromě utahaných nohou odvezete skvělé zážitky a neméně působivé fotografie toho nejlepšího, co Rakousko-Německé pohraničí nabízí.

A je to tady, po dlouhých úvahách a desítkách probraných map a stovek fotek, jsme vybrali TOP expedici, kterou v letošním roce uspořádáme, měla se jet již loni, ale poladili jsme program tak, že nyní není nic, co bychom během pobytu u našich západních sousedů nestihli absolvovat.


A co nás tedy čeká?

  • Čeká nás ferratový výstup obtížnosti B (lehké, ale krásnéJ) na Německou horu Watzmann (2713m) proslavenou svojí krásou a možnostmi v okolí, stejně tak nás čeká nocleh na jedné z horských chat
  • Čeká nás projížďka lodí po Königsee-jednom z nejkrásnějších a nejčistších jezer v Evropě
  • Čeká nás dvouhodinová návštěva termálního koupaliště v nedalekém Berchtesgadenu
  • Také nás čeká návštěva krátké, ale krásné soutěsky Wimbachklamm
  • Zastavíme se i u krásného vodního zámečku Anif
  • Cestou zpět můžeme zastavit v Salzburgu a projít si krásné historické centrum města s velkolepou dominantou-hradem
  • A pak nás třeba čeká ještě nějaké to překvapeníJ


Místo konání: Německé pohoří Watzmann
Náročnost: 4 (z 10ti bodové škály)
Cena: 2950 Kč
Datum: 27. 9 - 30. 9. 2012

CO je v ceně?

V ceně je doprava tam i zpět, v ceně je zapůjčení vybavení (stany, vařiče, věci potřebné na ferraty (helmy, celotělové úvazky, ferratové sety, odsedávky..)..), v ceně je práce instruktorského doprovodu, dále pak částečně strava-obědy a večeře-jídlo, které se vaří, jedná se o Dobré hostince a různé polévky = jídla, která zahřejí a zasytí, v ceně je absolvování: noclehu na Watzmannovi na horské chatě, návštěva slaného termálního koupaliště, projížďka lodí po jezeru, návštěva soutěsky...


V ceně není:

Svačinky a snídaně (chléb, paštiky, salámy.. co kdo rád), káva, sladkosti, cestovní pojištění (informujte se na své pojišťovně, ideální je připojištění na vysokohorskou turistiku)


Komu je expedice určena a co od ní očekávat?

Vzhledem k nenáročné povaze ferratového výstupu je expedice určena i těm, co přehnanému sportu příliš neholdují. S ferratami nemusíte mít také žádné zkušenosti, vše si vysvětlíme a ukážeme.

První část expedice je spíše sportovní (exponovaná místa ferraty však nabízí skvostné pohledy do údolí), další části jsou opravdu rekreační, relaxační, vyhlídkové a zážitkové.


Dále

Celou trasu výstupu, ferrat a sestupu budeme absolvovat polonalehko, tzn., že poneseme jen nutné věci na 1 noc+spacák, stan nosit nebudeme, batohy tedy nebudou nijak přetížené. Expedice se dá absolvovat pouze při příznivém počasí, při hodně nepříznivé předpovědi si vyhrazujeme právo expedici z bezpečnostních důvodů zrušit, předběžný harmonogram akce dostanete v příloze e-mailu po přihlášení, ten se však může měnit podle počasí a také dle tempa skupiny. Sraz je první den (27.9.) na Březové v 18:00, předpokládaný příjezd je v neděli 30.9. okolo 18:00 také na Březovou, pro jakékoli informace pište na adresu niki@istan.cz, nebo volejte na 777 783 875


  • Rezervovat akci můžete "ZDE"


Pozor, počet míst je limitován počtem míst v autech, kapacitu tak opravdu není možné navýšit, dříve přihlášení dostanou automaticky přednost

Celá expedice Watzmann 2012 je v rámci akcí " Poznávejte se STANem", na této akci nehodláme zbohatnout, na této akci se s Vámi chceme podělit o nejkrásnější místa Evropy (prozatím jen EvropyJ)

Hodnocení článku:

1 2 3 4 5
Průměrná známka: 2.33
Počet hlasů: 3
Přečteno: 14551x
 
CZčesky | DEdeutsch | ENenglish
© 2006 - 2024 Special Team For Adventure In Nature | Vyrobilo Vergilio