20. září 2010

Plán expedic na rok 2011

Švýcarsko, Island, Salza, Dachstein, Moravia - pět vyzkoušených expedic, navíc Korsika, Jadran, Watzmann - tři horké novinky, to vše jsme pro vás připravili na příští rok v mnoha termínech. Určtiě jste si všimli jak se to po prázdninách na našich webových stránkách jenom hemží reportážemi a úžasnými fotkami, takže právem očekáváte, kdy už konečně budou vypsány expedice na příští rok. Nuže, ta chvíle je právě tu!

U expedic jsou v tuto chvíli uvedeny termíny a ceny. V tuto chvíli vypracováváme pro každou expedici její speciální kartu, kde se toho o programu dozvíte podstatně více. Jaká je tedy naše nabídka na rok 2011?


Island 2011

9-ti denní expedice na Island. Plán expedice: Modrá laguna - unikátní termální kouplaiště uprostřed kamenité pouště, teplota vody 30-40 stupňů. Gejzír Strokkur - erupce každých 5 až 10 minut, výška 35 metrů, Gulfos - nejmohutnější a nejkrásnější islandský vodopád, Skogarfos - vodopád o výšce 40-ti metrů, otevírajícího cestu do údolí, kde potkáme dalších více než deset úžasných vodopádů. hlavní částí programu je pak 6-ti denní putování Islandem, ve které jsou spojeny dva nejkrásnější, na sebe navazující islandské treky, ze Skogaru do Porsmorku (čti torsmorku), a z porsmorku do Laudmannalaugaru. Denně ujdeme 13 až 18 km krajinou, kterou jinde neuvidíte. Opěvovat krásy islandu v tomto přehledu nebudeme, fotky v reportáži Island 2010 hovoří za vše.


Termíny a ceny Island 2011: Island budeme realizovat ve třech nebo čtyřech termínech v sprnu 2011 Odhadovaná cena: 23.900,- Kč (běžná cena u komerčních společností za identický trek se pohybuje od 40-ti tis. výše). Cena zahrnuje: Dopravu na letiště, letenky, veškerou přepravu po Islandu, vstupné do Modré laguny (jinde se vstupné neplatí), instruktora průvodce, kempovné, tričko expedice Island, podstatnou část stravování na Islandu.


Švýcarsko 2011

8-denní expedice do této krásné alpské země, anebo pečlivý výběr toho nejlepšího ze Svýcarska. Po zkušební expedici v roce 2010, o níž si můžete přečíst ZDE. Program expedice: Jednotlivé etapové výlety k nejznámějším turistickým cílům známými švýcarskými horskými vláčky ("Zubačkami"), včetně nejvyšší stanice Jungfraujoch (ve výšce cca 3450 mnm), ledový palác v nitru hory Jungfrau, v případě příznivých podmínek pro zájemce z řad členů expedice výstup na vrchol Mnich či Jungrafu (cca 4.200 m), Wengen (zapsáno v UNESCO), cesta pod vrcholky Mnich, Eiger, Jungfrau s úžasnou vyhlídkou na ledovec, prohlídka deseti vodopádů Trümmelbach, ferratový výstup, návštěva sýrárny a čokoládovny, historické město Luzern, výjezd na vyhlídkovou horu Pilatus nebo Rigi, zámky Neuschawanstein a Hohen Schwangau - jižní Bavorsko, Bodamské jezero, Füssen, výstup na hraniční vrchol Sauling, s nádherným výhledem a mnoho dalšího...


V ceně expedice je: Doprava do Švýcarska a po Švýcarsku mikrobusem, týdenní jízdenka na všechny ozubené železnice a lanovky v oblasti, kde se budeme pohybovat, kempovné, instuktor průvodce, tričko člena expedice Švýcarsko, zapůjčení potřebného vybavení, podstatná část stravy. Termín: 17.-24. červenec. Cena expedice je 7950,- Přihlásit se můžete ZDE!


Alpinia - Salza a Alpentour 2011

Sportovně zaměřená, nicméně nikterak náročná 5-ti denní expedice, ve které bude naší hostitelskou zemí Rakousko, konkrétně kouzelná Mariazellerland, tedy pohádkově malebná krajina Štýrska. Program expedice: Sjezd cvičných peřejí u kempu Wildealpen, sjezd horního toku Salzy, celodenní trek na horských kolech po alpentour- návštěva Mariazell, sjezd dolního toku Salzy, výlet na kolech k vodopádům, Poslední den výšlap rakouským "Grand Kaňonem" kolem hory Ötscher, Návštěva rakouského "Monte casina" - benediktýnského kláštera Gottweig.

Cena pětidenní expedice Alpinia-Salza je 3750,- Kč (zahrnuje: Veškerou dopravu, Instruktory - průvodce - vodácké specialisty, podstanou část stravy, kempovné, zapůjčení vodáckého vybavení, materiál a jeho přepravu. Reportáž z expedice Salza 2010 najdete ZDE. Termíny pro rok 2011 jsou I.termín 2.-6.července, II.termín 7.-11. července, III.termín 12.- 17. července (poslední z termínů je šestidenní a je za 4250,- Kč). Zde se můžete přihlásit!


Moravia 2011

S roční přestávkou opakujeme akci Moravia. Tentokráte se MORAVIA uskuteční v pětidenní verzi. Oficiální reportáž z ročníku 2009 najdete "ZDE" , a reportáž očima jedné z účastnic pak "ZDE" . A opět došlo k vylepšení programu, kdy jsme celou akci prodloužili o den a půl (původní Moravia 2009 měla 3 a půl dne, Moravia 2011 je pětidenní) A jakože Moravia 2009 byla bohatá na zážitky a přemnoho krás z jižní Moravy jsme viděli, Moravia 2011 jde v tomto ohledu ještě mnohem dále. Přidáváme přechod Pálavy, Valtické podzemí a Lednicko-Valtický Areál.

Program: Rafting na Dyji, výšlap na hřeben Pálavy, návštěva vinného sklepa, vinařská cyklostezka, krásy Moravy, super zábava, sport, odreagování. Prostě 4 prázdninové dny jak mají být! A k tomu projedeme pěkný kus kraje, který má mocné kouzlo. Cena akce zahrnuje zapůjčení raftů, doprovodné auto, zapůjčení stanů, vařičů a dalšího vybavení, práci instruktora a řidiče, návštěvu vinného sklípku s degustací, jednoduché kempingové snídaně a večeře během cesty. Předpokládaný termín: Druhá polovina srpna, předpokládaná cena 2.100,- Kč.


Jachtou po Jadranu

Týdenní plavba plachetnicí po Jadranu, šnorchlování, zátoky, národní ostrovní park Kornati, přístavy, zátoky, krásná pobřežní města, potápění k vrakům, noční plavba, majáky, nácvik řízení jachty, národní park Krka-vodopády,

Cena zahrnuje úplně vše, včetně dopravy mikrobusem do přístavu v Zadaru, stravy, vstupného na krka-vodopády, doprovod kapitáína. Pro rok 2011 jsou vypsány dva termíny (v případě zájmu jsme schopni přidat i další) a sice: I. termín od 17. do 25. září 2011 a II. termín od 24. září do 2. října 2011. Cena akce je 10.950,- Kč(!). Zde se na tuto akci můžete přihlásit! Jedná se o akční zaváděcí cenu! Sami porovnejte, co vás vyjde klasická dovolená v Chorvatsku a tohle je něco úplně jiného! Ale více se dočtete v kartě této expedice.


Korsika - perla Středomoří

Nejlepší jsme si nechali na závěr? Dá se to tak říci. Expedice Korsika patří k jednomu ze zlatých hřebů sezóny 2011. Uskuteční se pouze v jednom termínu a počet míst je tudíž velmi omezen. Tento nádherný ostrov ve Středomoří, kde se hory tyčí až do výše kolem dvou a půl tisíc metrů, kde je pobřeží lemováno úžasnými skalními útvary, kudy vede legendární treková trať GR20, jedny z nejkrásnějších pláží světa kontrastující s drsným vnitrozemím...my však půjdeme dál, než ostatní, my nejen projdeme to nejkrásnější, co je zde k vidění, ale my část Korsiky dokonce obeplujeme na jachtě a tak uvidíme i to, co zůstává ostatním návštěvníkům skryto! Více se dočtete "ZDE" v kartě expedice. na jediný vypsaný termín a sice od 19. do 28. srpna se můžete přihlásit ZDE. Cena 12.900,- zahrnuje úplně vše.


Totes Gebirge

Expedice do velmi atraktivních "Mrtvých hor" a pro všechny, které zaujala tato reportáž. A samozřejmě taky pro všechny milovníky ferratových cest. Proti minulé expedici je tato rozšířena o další, velmi zajímavý den a celý program expedice byl optimalizován. Termín expedice od Kartu expedice najdete ZDE, přihlásit se můžete ZDE.


O našich expedicích...

Expedice pořádané organizací STAN mají několik zásadních rysů:

  • Příznivou cenu - expedice nás neživí! Naše společnost má velmi široké portfolio činností, a expedice jsou sice prestižní záležitostí, ale nikoliv komerční. Proto nemusíme na expedicích vydělat a naše ceny jsou výrazně jiné než u společností komerčních, které musí na zájezdech vydělat i na dobu, kdy nemají sezónu.
  • Profesionální zajištění - Instruktoři, kteří jezdí na expedice, nejsou žádní narychlo proškolení brigádníci, nebo snad "delegáti" cestovní kanceláře. Jsou to lidé, kterří většinou celoročně pracují pro naši společnost STAN, která je outdoorovou jedničkou v ČR. Lezení, lana, karabiny, ale např. i ošetření, příp. záchrana, řešení neobyklých situací, práce s lidmi - to jsou věci, které jsou buď jejich každodenním chlebem, materiál mají v rude od rána do večera. Proto jsou to lidé na svém místě, kterým můžete důvěřovat.
  • Jezdíme rádi - tuto práci dělají jen ti instruktoři, pro které je cestování srdeční záležitostí. A to je důležitější, než se na první pohled zdá.

Související odkazy


Jaké byly naše expedice v uplynulých letech? Prohlédněte si toto video!

Expedice PAL from STAN on Vimeo.

Hodnocení článku:

1 2 3 4 5
Průměrná známka: 2.00
Počet hlasů: 16
Přečteno: 52027x

Galerie fotografií:

100_9300.JPGDSC_8634.JPGDSC_8654.JPG
DSC_8674.JPGDSC_8685.JPGDSC_8873.JPG
DSC_8884.JPGDSC_8908.JPGDSC_8927.JPG
DSC_8931.JPGDSC_9044.JPGDSC_9085.JPG
DSC_9832.JPGDachstein září 2009 (10).JPGDachstein září 2009 (4).JPG
Dachstein září 2009 (5).JPGDachstein září 2009 (6).JPGISLAND MAPA.jpg
Island 2010002.JPGIsland 2010010.JPGIsland 2010011.JPG
Island 2010012.JPGIsland 2010015.JPGIsland 2010022.JPG
Island 2010026.JPGIsland 2010029.JPGIsland 2010031.JPG
 
 
CZčesky | DEdeutsch | ENenglish
© 2006 - 2024 Special Team For Adventure In Nature | Vyrobilo Vergilio