26. března 2017

Velký nábor táborových vedoucích 24.-26.3.2017

V pátek podvečer se na Březové sešla asi stovka adeptů na táborové vedoucí pro letní sezonu 2017. Za víkend museli absolvovat teoretické přednášky i praktické úkoly - skupinové ale taky jednotlivé, které ukázali zda jsou účastníci vhodní pro práci táborového vedoucího. Některé body programu absolvovali společně, ale většinu času byli rozděleni do skupín dle jednotlivých témat letních táborů. Společně prošli bloky firemní kultury a práce se skupinou, odděleně probíhaly specifičtější aktivity.

Vedoucí pro nejmenší se ponořili do říše pohádek

Nábor vedoucích pro letní tábory pro ty nejmeší táborníky se nemohl nést jinak, než v pohádkovém duchu. Po úvodních toretických přednáškách je přišel navštívit smutný Taťka Šmoula, že se mu ztratili všichni kamarádi. Nadějní vedoucí se mu rozhodli pomoct, a tak je vzal do lesa za strážcem portálu, který jim poradil, kde Šmouly hledat. Najít je ale nebylo vůbec jednoduché. Nejdříve museli navštívit několik pohádek a pak ještě skočit do temné propasti.

Příběh provázel náborem i armíky

Zájemci o post vedoucího na army táborech měli za úkol odhalit dvojího agenta, který se jim chystal otrávit veškeré zásoby pitné vody. Postupnými indiciemi a nápovědami se dopracovali k tomu, že tajným agentem, který to hrál na všecny strany nebyl nikdo jiný než šéfová armíkovské sekce. Program armíků byl ze všech nejnáročnější, jelikož v pátek vstávali uprostřed noci na noční akci a v sobotu šli na noční pochoďák, v jehož průběhu se dozvědeli finální informace o zkorumpovaném agentovi.

Koňáci se vrhli bez okolků na praxi

U koní síce teorii potřebujete, ale přece jen ta praxe a dovednosti jsou u koní na prvním místě. Holky od koní šikovně využily, že na středisku právě v té době probíhal kroužek, takže se potenciální vedoucí mohli předvést rovnou při práci s dětmi. Po skončení kroužku si na děti zahrály samy koňačky a nechaly se vyvést na projížďku do blízkého okolí. V programu nemohla chybět noční hra ve spojení se sporťáky.

Ukaž co v tobě je

Nejpočetněší skupinka sporťáků, tanečáků a ostatních táborů se po teoretickém a seznamovacím úvodu vrhla do sportovních aktivit. V menších skupinkách si chystali porogram, který pak vysvětlovali, předváděli a hráli s ostatními. Pořádná prověrka týmové spolupráce přišla až večer, kdy byli všichni uzamčeni společně s koňáky do chaty, ze které museli společnými silami uniknout, poté v areálu dle nápověd najít a deaktivovat bombu.

Stronghold na bitevním poli i mimo něj

Strongholďáky společně s fantazákami čekalo vysvětlováni boje s měkčenými zbraněmi a řešení situací, které můžou při bitvě nastat. Poté otestovali svou manuální zručnost při výrobě loučí. Po informacích o programu a jeho následné ukázce dostali za úlohu sami vymyslet, připravit a zrealizovat noční hry, které si pak se školiteli zahráli a rozebrali.

Na konec trošku úklidů a teorie

Neděle už byla méně náročná. Na všechny čekalo jenom vystěhování, úklid a přiblížení příjezdů a odjezdů dětí na tábor. Nebylo to však jenom o teorii, protože účastníci byli postaveni před modelové situace, které museli vyřešit. Děkujeme všem za účast a budeme se na vás těšit i v budoucnu :) V organizátorech zanechala celá akce spoustu domů a již teď vymýšlíme co uděláme ještě lepší.

Galerie fotografií:

DSC_0507.JPGDSC_0508.JPGDSC_0510.JPG
DSC_0514.JPGDSC_0515.JPGDSC_0519.JPG
DSC_0520.JPGDSC_0524.JPGDSC_0531.JPG
DSC_0533.JPGDSC_0539.JPGDSC_0540.JPG
DSC_0545.JPGDSC_0549.JPGDSC_0553.JPG
DSC_0559.JPGDSC_0563.JPGDSC_0572.JPG
DSC_0576.JPGDSC_0580.JPGDSC_0583.JPG
DSC_0585.JPGDSC_0593.JPGDSC_0595.JPG
DSC_0599.JPGDSC_0614.JPGDSC_0615.JPG
 
 
CZčesky | DEdeutsch | ENenglish
© 2006 - 2024 Special Team For Adventure In Nature | Vyrobilo Vergilio